کشور دومینیکا از جمله کشورهایی است که شهروندی و پاسپورت خود را از طریق سرمایهگذاری به متقاضیان ارائه میدهد. پاسپورت دومینیکا نیز از جمله قدرتمندترین پاسپورتها در دنیاست و به دارندگان، این امکان را میدهد که به بیش از ۱۴۱ کشور بدون ویزا سفر کنند. اخذ شهروندی و پاسپورت دومینیکا میتواند زندگی هر کسی را زیرورو کند.
اما بگذارید از شما بپرسیم که درباره دومینیکا چه میدانید؟ چقدر با این کشور آشنایی دارید؟ از جغرافیای آن باخبر هستید؟ درباره آبوهوا و جاهای دیدنی آن چطور؟ آیا اطلاع دارید که پایتخت این کشور کجاست و فرهنگ مردمان آن به چه صورت است؟ در این مقاله، میخواهیم کشور دومینیکا را تمام و کمال به شما معرفی کنیم. اگر قصد دریافت شهروندی دومینیکا را دارید، بدون شک باید اطلاعات خود را درباره این کشور افزایش دهید.
مشخصات کشور دومینیکا در یک نگاه
پایتخت | روسو (Roseau) |
مساحت | ۷۵۰ کیلومتر مربع |
جمعیت | حدود ۷۲.۴۰۰ نفر |
نوع حکومت | حکومت متمرکز با جمهوری پارلمانی |
رئیس جمهور | سیلوانی برتون |
نخست وزیر | روزولت اسکریت |
واحد پول | دلار کارائیب شرقی |
مذهب | ۹۴ درصد مسیحی – ۳ درصد ادیان بومی |
قومیتها | آفریقایی – چندنژادی – کالیناگو |
زبان | انگلیسی – کرئول دومینیکایی (گویشی از فرانسوی) |
پرچم دومینیکا
پسزمینه سبز، با صلیبی به رنگ زرد، سفید و مشکی که کل پرچم را پوشانده است. دایرهای سرخ در مرکز پرچم قرار دارد و داخل آن، ۱۰ ستاره سبز رنگ با «طوطی امپراتور» وجود دارد. این طوطی نماد دومینیکا و پرنده ملی این کشور بوده و ارزش فرهنگی بسیار بالایی در میان مردم دارد.
دومینیکا؛ نگین دریای کارائیب
کشور دومینیکا، جزیرهای کوچک در شرق دریای کارائیب است. هرچند کوچک، اما سرتاسر آن سرسبز است و یکی از مشهورترین کشورهای دنیا به شمار میرود. سالانه میلیونها نفر برای تفریح و سرگرمی به این جزیره میروند و در کنار سواحل نقرهفام و آبهای نیلگون آن، از تعطیلات خود لذت میبرند. جنگلهای سبز و چشمههای آبگرم و همچنین کوههای آتشفشانی این جزیره، نقطهبهنقطهی آن را به یک جای دیدنی تبدیل کردهاند. این جزیره که نگین دریای کارائیب به شمار میرود، به بهشت معروف است. جالب است بدانید که در سال گذشته، این جزیره بهعنوان یکی از محبوبترین مقاصد گردشگری در دنیا شناخته شده است.
نگاهی به موقعیت جغرافیایی دومینیکا
کشور – جزیره دومینیکا، در شرقیترین نقطه از دریای کارائیب قرار گرفته است. در شمال این کشور، جزیره گودالوپ (Guadeloupe) و در جنوب آن، جزیره مارتینیک (Martinique) قرار گرفته است. مساحت این جزیره حدود ۷۵۰ کیلومتر مربع است؛ این مقدار را میتوان تقریبا با مساحت استان تهران برابر دانست. پایتخت و بزرگترین بندر دومینیکا هم روسو (Roseau) نام دارد.
جالب است بدانید که این جزیره به آمریکا بسیار نزدیک است. فاصله بین دومینیکا و آمریکا حدود ۲۳۰۰ کیلومتر بوده و با یک پرواز مستقیم ۴ ساعته، میتوان به این کشور سفر کرد. همین موضوع از دیگر عواملی است که دومینیکا را برای عموم مردم دنیا جذاب کرده است.
نقشه کشور دومینیکا در یک نظر
چنان که پیشتر به آن اشاره شد، مساحت جزیره دومینیکا چیزی بالغ بر ۷۵۰ کیلومتر مربع است. این جزیره حدود ۴۷ کیلومتر طول و همچنین حدود ۲۶ کیلومتر عرض دارد. بیشتر مساحت این جزیره را جنگلهای استوایی و بارانی پوشش دادهاند؛ دومین دریاچه جوشان در دنیا، در جزیره دومینیکا قرار دارد.
دومینیکا از ۱۱ قصبه یا ناحیه تشکیل شده است که در تقسیمات عرضی، آنها را پریش (Parish) میخوانند. روسو، پایتخت دومینیکا، در جنوب غربی این جزیره جنگلی و در قصبهای به اسم «سنت جورج» واقع شده است. فهرست قصبات این جزیره به ترتیب میزان جمعیت هر یک، به شرح زیر است:
- سنت اندرو (پرجمعیتترین قصبه با حدود ۹۴۷۰ نفر)
- سنت دیوید
- سنت جورج
- سنت جان
- سنت جوزف
- سنت لوک
- سنت مارک
- سنت پاتریک
- سنت پائول
- سنت پیتر (کمجمعیتترین قصبه با حدود ۱۴۳۰ نفر)
شهرهای بزرگ کشور دومینیکا
برخلاف تصور عده بسیاری، هرچند که دومینیکا کوچک است، اما شهرهای بزرگ و مهم بسیاری دارد. «روسو» بهعنوان پایتخت این کشور، مهمترین شهر در دومینیکا به شمار میرود. یکی از مهمترین جاذبههای دیدنی دومینیکا یعنی «کلیسای جامع سنت پاتریک» در همین شهر قرار گرفته است.
دومین شهر مهم دومینیکا «پورتسموث» نام دارد؛ این شهر نیز مانند اکثر شهرهای بزرگ دومینیکا ساحلی بوده و جمعیت آن به نسبت بقیه بیشتر است. پورتسموث نیز از جمله شهرهای توریستی این کشور است. جالب است بدانید که در ابتدا، این شهر بهعنوان پایتخت دومینیکا انتخاب شده بود.
دیگر شهر بزرگ و مهم دومینیکا، سوفرییِر نام دارد. این شهر در جنوبیترین نقطه دومینیکا است و دیدنیهای فراوانی برای توریستها در خود جای داده است. یکی از محبوبترین جاذبههای این شهر، کلیسایی است که در قرن ۱۸ و با سنگهای آتشفشانی ساخته شده است.
فهرست برزگترین شهرهای دومینیکا را میتوانید در ادامه مشاهده کنید:
• روسو
• پورتسموث
• ماریگوت
• بِرِکوآ
• ماهائوت
• سنت جوزف
• وِسِلی
• سوفرییر
• سالیسبری
• کاستل بروس
دومینیکا و دومینیکن را با هم اشتباه نگیرید!
همین ابتدای مقاله باید این موضوع را به شما یادآوری کنیم که کشور دومینیکا با کشور دومینیکن متفاوت است. دومینیکا در زبان انگلیسی با عنوان «Commonwealth of Dominica» و کشور دومینیکن با عنوان «Dominican Republic» شناخته میشود. فاصله این کشورها چیزی حدود ۱۰۰۰ کیلومتر است و برای رفتوآمد بین آنها باید بیشتر از ۵ ساعت مسیر را طی کنید!
از دیگر تفاوتهای بسیار مهم بین این دو کشور، میتوان به وجود برنامه CBI یا همان اعطای شهروندی از طریق سرمایهگذاری اشاره کرد. دومینیکا یکی از بهترین برنامههای CBI در دنیا را به متقاضیان ارائه میدهد و پاسپورت آن بسیار ارزشمند است؛ حال آنکه جمهوری دومینیکن چنین چیزی ندارد و پاسپورت آن به ارزشمندی پاسپورت دومینیکا نیست.
تنها شباهتی که این این دو کشور با یکدیگر دارند، آن است که به شهروندان هر دو کشور در زبان انگلیسی، دومینیکن (Dominican) گفته میشود.
تاریخچهای مختصر از دومینیکا
کشور دومینیکا تاریخچهای بسیار طولانی دارد؛ این کشور از زمان کشف آمریکا توسط کریستف کلمب، به یکی از مهمترین کشورهای آمریکای مرکزی تبدیل شد و همیشه مرکزی برای نزاع بین کشورهای استعمارگر بود. به همین دلیل میتوان گفت که نقش آن در طول تاریخ بسیار پررنگ بوده است. تا سال ۱۹۷۸، این کشور از جمله کشورهای وابسته به پادشاهی بریتانیا به شمار میرفت؛ در همان سال این کشور استقلال خود را بهدست آورد و به یکی از کشورهای مشترکالمنافع (Commonwealth) تبدیل شد.
اقتصاد کشور دومینیکا
مهمترین ارکان اقتصادی دومینیکا را میتوان در صنعت توریسم، شهروندی اقتصادی (اعطای شهروندی از طریق سرمایهگذاری) و همچنین کشاورزی خلاصه کرد. در سالهای ۲۰۰۳ و ۲۰۰۴ اقتصاد این کشور بهشدت بحرانی بود، اما با مدیریت درست دولت و همچنین کمک کشورهای خارجی بهخصوص اتحادیه اروپا، اقتصاد این کشور دوباره پا گرفت. دومینکا عضو پیمان کریکام (کشورهای حوزه دریای کارائیب) است و از همین نظر در حال حاضر اقتصاد نسبتا پویایی دارد.
محصولات کشور دومینیکا
چنان که گفتیم، کشاورزی یکی از مهمترین ارکان اقتصاد دومینیکا به شمار میرود. تا سالهای پیش، مهمترین محصول کشاورزی و صادراتی دومینیکا را تنها «موز» تشکیل میداد. تا سال ۲۰۰۰، حدود یکسوم از نیروی کار کشور در مزارع موز مشغول به کار بودند. بعد از با تصمیمات و اصلاحاتی که در بخش اقتصاد و بهخصوص کشاورزی انجام شد، تنوع محصولات دومینیکا نیز بیشتر شد. امروز دومینیکا یکی از مهمترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولاتی مانند قهوه، پاچولی (نعناع هندی)، آلوئهورا و میوههایی مانند انبه و گوآوا به شمار میرود.
آشنایی با آب و هوای دومینیکا
آبوهوای کشور دومینیکا بسیار مطبوع است و همین موضوع باعث محبوبیت آن بین گردشگران شده است. دمای این جزیره در اکثر روزهای سال ثابت است و تغییر چندانی نمیکند؛ این موضوع را باید مدیون اقلیم مدیترانهای دومینیکا باشیم. بیشینه دمای ثبت شده این کشور در تابستان حدود ۳۲ درجه و کمینه دما نیز حدود ۲۹ درجه است. گفتنی است که میانگین بارش سالانه این کشور نیز چیزی در حدود ۱۵۰۰ میلیمتر است.
دومینیکا با عنوان «جزیره طبیعت در دریای کارائیب» شناخته میشود. این جزیره دارای آبوهوای مدیترانهای است و بخاطر سرسبزی مثالزدنیاش، به جزیره طبیعت مشهور شده است. جالب است بدانید که دومین دریاچه آبگرم دنیا در این جزیره قرار گرفته است. همچنین این جزیره دارای چند قله آتشفشانی نیز هست؛ تمام این موارد در کنار هم، دومینیکا را به مقصدی ایدهآل برای طبیعتگردی تبدیل کرده است.
زبان، دین و فرهنگ دومینیکا
فرهنگ و نژاد مردم در دومینیکا، بسیار متنوع است؛ اختلاف نژادی یکی از موضوعاتی است که دومینیکاییها همیشه به آن میبالند. اکثر مردم این کشور نژاد آفریقایی دارند، علاوه بر آن میتوانید نژاد اروپایی و همینطور بومیان قاره آمریکا را نیز در میان آنان پیدا کنید. تغییرات تاریخی در طول سالیان دراز را میتوان از جمله عوامل این موضوع دانست.
زبان رسمی کشور دومینیکا انگلیسی است؛ برخی از گویشهای زبان فرانسوی را نیز میتوانید در میان مردم مشاهده کنید. تعداد کمی از مردم این کشور نیز به زبان قدیمی «پاتوئی» صحبت میکنند که دیگر اثر چندانی از آن باقی نمانده است. در آخر، دین اکثریت مردم این کشور نیز مسیحیت کاتولیک است.
مناطق دیدنی و جاذبههای دومینیکا
اگر برای تفریح و سیاحت به دومینیکا سفر میکنید، گزینههای بسیاری پیش روی خود خواهید داشت. این جزیره یکی از محبوبترین مقاصد برای گردشگری است و جاذبههای بسیاری را ارزانی شما کرده است. از جمله تفریحات در جاذبههای این جزیره، میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
گردش در طبیعت
از آنجایی که این جزیره، جزیره طبعیت است، پس گردش در طبیعت بکر آن میتواند بهترین کار برای تفریح باشد. این جزیره چندین مسیر ویژه برای پیادهروی در جنگل دارد که میتوانید ساعتها در آنها قدم بزنید و از جاذبههای طبیعی این کشور لذت ببرید. مسیر منتهی به آبشار سندیکا، از جمله محبوبترین مسیرهای پیادهروی در دومینیکا است.
آبتنی در چشمههای آبگرم
دومینیکا چشمههای آبگرم بسیاری دارد. سفر به این چشمهها در فصول سرد سال میتواند تجربهای فراموشنشدنی برای شما رقم بزند. وجود اسپاهای آبگرم معدنی در دل جنگلهای این کشور، بدون شک برای هر کسی بهیادماندنی خواهد بود. دهکده ووتن ویون مهمترین مرکز آبگرم در این کشور است.
قایقرانی و کایاکسواری
دومینیکا رودهای بسیاری دارد که شما را شگفتزده خواهند کرد. از دیگر تفریحاتی که میتوانید در دل طبیعت دومینیکا انجام دهید، قایقسواری در رودخانههای این کشور است. رود ایندین یکی از محبوبترین مسیرهای قایقرانی به شمار میرود و تجربهای بسیار متفاوت را برای شما عزیزان رقم خواهد زد.
تفریحات آبی و ساحلی
مهمترین بخش از تفریح و سرگرمی در دومینیکا، به تفریحات آبی و ساحلی آن باز میگردد. از جمله محبوبترین تفریحات آبی در آبهای نیلگون دومینیکا، میتوان به غواصی، اسنورکلینگ، اسکوبا و غیره اشاره کرد. بماند که شنا کردن و آفتاب گرفتن در سواحل دومینیکا نیز از جمله کارهایی هستند که اصلا نباید از دستشان داد.
رستورانگردی در دومینیکا
در نهایت، رستورانگردی را نیز باید از جمله مهمترین تجربههای تفریحی در دومینیکا دانست. از آنجایی که فرهنگ این کشور تنوع بسیار زیادی دارد، آشپزی آن نیز درست به همان اندازه متنوع است. برای چشیدن مزههای تازه، میتوانید به رستورانهای درجه یک مثل Keepin’ It Real یا رستوران Le Petit Paradise در دومینیکا سر بزنید.
چه زمانی به دومینیکا سفر کنیم؟
بهترین زمان برای سفر به دومینکا، بین ماههای بهمن و فرودین است. در این ماهها، آبوهوا به مطلوبترین دمای خود میرسد، رطوبت به نسبت ماههای دیگر کمتر است و همچنین بارش باران نیز تا حد زیادی کمتر است. تمامی این موارد در کنار هم باعث میشوند که این دو ماه، به بهترین زمان برای سفر به کشور دومینیکا تبدیل شده باشند.
اگر دوست دارید که در فستیوالها یا کارناوالهای خاص دومینیکا شرکت کنید و با فرهنگ این کشور ارتباط بیشتری برقرار کنید، میتوانید ماههای اسفند و فروردین را برای سفر انتخاب کنید. فستیوال موسیقی این ماهها در کل منطقه کارائیب معروف است و هرساله افراد بسیاری را به خودش جذب میکند.
پاسپورت دومینیکا و قدرت آن
بد نیست این را نیز بدانید که دومینیکا یکی از قویترین پاسپورتها را در دنیا دارد. با توجه به جدیدترین رتبهبندیهای اعلام شده توسط مراجع رسمی در سال ۲۰۲۴، پاسپورت دومینکا رتبه ۳۵ بهترین پاسپورتهای دنیا را به خود اختصاص داده است؛ این بدان معناست که با پاسپورت این کشور، میتوان به بیشتر از ۱۴۱ کشور بدون نیاز به دریافت ویزا سفر کرد. جالب است بدانید که پاسپورت ایران در رتبه ۹۵ قرار دارد.
بیشتر بخوانید: رتبه پاسپورت دومینیکا
کلام آخر
در این مقاله، با کشور دومینیکا آشنا شدیم. اگر قصد دارید که روزی برای اخذ شهروندی و سپس دریافت پاسپورت این کشور درخواست بدهید، بدون شک بهتر است تا بیشترین میزان ممکن با این جزیره سرسبز آشنا باشید. علاوه بر مزایای پاسپورت دومینیکا، سفر به این کشور و بازدید از جاذبههای دیدنی آن نیز میتواند تجربهای خاطرهانگیز برای شما مخاطبان گرامی باشد.
برای درخواست شهروندی و پاسپورت دومینیکا، تیم کیانوش محمودی در خدمت شما متقاضیان گرامی خواهد بود. کیانوش محمودی بهعنوان تنها نماینده رسمی دولت دومینیکا در ایران، با بیش از ۳۰ سال سابقه، میتواند شانس شما را برای اخذ پاسپورت دومینیکا تا بیشترین درصد افزایش دهد. شما عزیزان میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، با کارشناسان ما تماس گرفته از خدمات مشاوره رایگان برخوردار شوید.